Info: click pe poza dorita pentru a se mari

Cu bicicleta în Murfatlar
Orasul Murfatlar si împrejurimile sunt o ofertă generoasă pentu iubitorii mersului pe bicicletă

Exista mai multe oportunitati de trasee cu bicicleta ce satisfac nevoia de liniste, aer curat si peisaje frumoase.Exista si un traseu amenajat pentru biciclisti ce pleacă din Murfatlar si ajunge în satul Siminoc. Alte trasee ce le poti parcurge cu bicicleta sunt:

Murfatlar – Bisericuţele de Creta – Rezervaţia Fântâniţa/Murfatlar – Unitatea Militară – Murfatlar

Murfatlar – Siminoc – Medgidia – Peștera – Pietreni – Viișoara – Ciocârlia și înapoi în Murfatlar după o buclă de 83 km pe șosele șerpuite care urcă și coboară pe dealurile Dobrogei.

Murfatlar- Straja-Agigea-Marea Neagra  (traseul incepe in Murfatlar si merge pe langa Canal , trece pe langa Straja, si Agigea, are aproximativ 27 km) Pe acest traseu se afla si cel mai mare monument din Romania: Monumentul de la Straja („După Statuia Libertăţii, este cel mai înalt monument din lume“ – Pavel Bucur creatorul monumentului)

Monumentul de la Straja, botezat al Tineretului, se ridică la 9 kilometri de oraşul Murfatlar (Basarabi), în zona fostului sat Straja, ras de comunişti pentru traseul Canalului Dunăre-Marea Neagră. Este înălţat pe un soclu de beton, de aproape 10 metri, cu 12 coloane adânci de 20 de metri, şi este lucrat din oţel inoxidabil. Statuia, fără soclu, are 38 de metri înălţime.

Locatie: Murfatlar