Info: click pe poza dorita pentru a se mari

Rezervația Naturală Fantanița
Tot ce te înconjoară te trimite într-o lume ca de basm

La iesirea din orasul Murfatlar se afla rezervatia naturala „Fantanita” Murfatlar. Rezervatia se infatiseaza sub forma unei pante relativ abrupte, calcaroasa, brazdata de vaiugi, si reprezinta partea cea mai interesanta a rezervatiei, sub aspect stiintific prin flora si fauna ce o contine.

Pusa sub ocrotire in anul 1932, rezervatia este situata la 1 km sud de podgoria Murfatlar, pe partea stanga a soselei Constanta-Ostrov. Ocupa o suprafata de 19,70 ha si este inclusa in padurea Murfatlar, a carei suprafata este de 641 ha.

Incepand cu anul 1962 rezervatia este ocrotita de lege si adaposteste specii rare cum ar fi: usturoiul, inul dobrogean,colilia, spinul de Murfatlar, zambila, precum si specii cu areal exclusiv dobrogean: cimbrul, pesma, migdalul pitic bujorul de stepa, ricinul, etc.

In aceasta zona traieste broasca testoasa dobrogeana, a carei arie de raspandire in tara noastra se limiteaza la cateva puncte din stepa Dobrogei. Numeroasele specii floristice si valoarea peisagistica a zonei fac din aceasta rezervatie un important punct de atractie pentru turisti.

Locatie: Murfatlar