orasul Murfatlar


asezare, turism, obiective turistice

Despre orașul Murfatlar

Oraşului Murfatlar este aşezat pe principalele artere de circulaţie rutieră, cale ferată, navală şi aeriană, care leagă întreaga ţară şi Europa, de staţiunile de la Marea Neagra şi de portul Constanţa. Distanța dintre Murfatlar și Constnța fiind de numai 18 km - cum ajung in Murfatlar

Turismul în orașul Murfatlar se dorește a fi o componentă importantă a vieții social-economice, avand ca axă principală obiective cultural istorice recunoscute și ocrotite de lege. În orașul Murfatlar putem vorbi despre existența ansamblului rupestru, format din case bisericuțe, cateva încăperi, galerii și morminte creștine, toate cioplite în masivul de cretă.

Printre obiectivele turistice ale orașului Murfatlar se află case, monumente și ansambluri de artă ce datează de la sfarșitul sec XIX și inceputul sec. XX și care fac parte din patrimoniul cultural al orașului: Conacul lui Mihail Kogălniceanu (monument istoric), astăzi grădiniță, Casa Stamatopulus, Casa Omer Bechir Bey.

Este bine știută tentația turiștilor veniți pe litoralul romanesc de a vizita macar o data viile de aici si orasul Murfatlar,ce poate oferi petrecerea unei zile foarte frumoasa: vizitarea Complexului Rupestru, plimbarea cu vaporașul pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, aventură și relaxare în Rezervația Naturală Fantanița, degustare de vinuri .

Orașul Murfatlar are în componență și satul Siminoc situat la 6 km vest de oraș, pe drumul comunal DC 27.


Localitatea apare pentru prima dată sub denumirea de Murfatlar în 1864; pastrandu-și-o pana în 1924, cand se va numi Basarabi, pentru ca, din 2007 sa revină la vechiul nume- Murfatlar.

Atractii in orasul Murfatlar